Vuoden 2008 Positiivisin Mikkeliläinen

Vastuuvalmentaja Antero Levänen on Vuoden 2008 Positiivisin Mikkeliläinen.
Kuva: Arja Vähämäki

Antero Levänen piipahti Mikkelin kansalaisopistolla tiistaina iltapäivällä Nettilehti Miämedian haastattelussa. Haastattelu julkaistaan Positiivisuusviikon 1-7.9.2008 kunniaksi Miämedian etusivulla.

Vuoden Positiivisin Mikkeliläinen

Jääpalloseura Mikkelin Kampparit ry:n edustusjoukkueen valmentaja Antero Levänen on tämän Vuoden Positiivisin Mikkeliläinen. 33-vuotias maanmittausinsinööri on ainutlaatuinen persoona, joka kelpaa meille muille esikuvaksi positiivisen elämänasenteensa ja esimerkillisen toimintansa ansiosta. Antero Levänen on toiminut urheilun parissa koko ikänsä. Mikkelin Nuorkauppakamarin tekemä valinta julistettiin tiistaina 2.9.

Nuorkauppakamari ry etsi kesäkuun ajan Vuoden Positiivisinta Mikkeliläistä avoimella haulla, johon kuka tahansa saattoi jättää ehdotuksena. Lopullisen valinnan teki yhteistyökumppaneiden edustajista koostuva arvovaltainen raati yleisöltä tulleista ehdotuksista. Tänä vuonna kaupunkilaisilta esityksiä tuli ennätysmäärä 423 kappaletta, joka oli yli sata enemmän kuin viime vuonna. Raadin päätös oli yksimielinen.

Raadin yksimielinen valinta

Raati valitsi Vuoden Positiivisimmaksi Mikkeliläiseksi 2008 yksimielisesti vastuuvalmentaja Antero Leväsen, jota oli ehdottanut useampikin henkilö mm. seuraavin perusteluin:

- Vienyt mikkeliläisen jääpalloilun takaisin Suomen kartalle.

- Jos joku jaksaa tehdä nuoriso- ja vapaaehtoistyötä tuolla tavoin, niin on totisesti ansainnut tittelin.

- Kannustava, valoisa persoona, jonka ansiosta Mikkelin juniorijääpalloilu elää ja voi hyvin olosuhteista huolimatta.

- Markkinoi toiminnallaan Mikkelin kaupunkia valtakunnallisesti, loistavaa työtä nuorison eteen

Palkinnoksi vuoden positiivisin sai kunniakirjan, pokaalin, kirjan sekä kukkakimpun. Palkinnot luovutti kaupunginjohtaja Kimmo Mikander.

Arjen Sankarit 2008

Tänä vuonna palkittiin myös kolme Arjen Sankaria kunniakirjoin. Arjen Sankarit 2008 perusteluineen ovat:

GalleriArin yrittäjä Ari Hänninen, joka säteilee positiivisuutta järjestämällä taidenäyttelyjä moneen makuun.

Mielenterveysyksikön mielenterveyshoitaja Hilkka Laitinen on positiivisin, lämmin, sydämellinen, myötäelävä sairaanhoitaja.

Hiihtomäen lavan yrittäjä Matti Pilvenheimo on yritteliäs mies, joka ei ole lannistunut, vaikka elämässään ollut paljon vaikeuksia. Hän on myös aktiivisesti, innostuneesti sekä asiakkaita ystävällisesti palvellen mukana lavan toiminnassa.

Aiemmat Vuoden Positiivisimmat Mikkeliläiset:

  • 2007 Joanna Väre
  • 2006 Jaakko Laitinen
  • 2005 Tarja Pyhähuhta

Kysymyksiä Anterolle:

Miltä nyt tuntuu?

- Kiitos kysymästä! Ihan hyvältä!

Millaista palautetta olet saanut?

- Monet ihmiset ovat tulleet tervehtimään ja onnittelemaan, ainoastaan positiivista palautetta.

Miten seurajoukkue on ottanut asian vastaan?

- Hyvin, itsekin koen, että tämän palkinto kuuluu myös Kamppareille.

Millaisia terveisiä haluat lähettää Nettilehti Miämedian lukijoille ja kirjeenvaihtajille?

- Positiivista syksyä!

Mistä löydät positiivisuutta?

- Jokapäiväisestä tekemisestä. Asiat tulevat eteen. Niitä pitää purkaa – ja positiivisuudella pärjää. Positiivisuus vie eteenpäin ja iloiset ajatukset kantavat.

Valinta ei tullut ihan yllätyksenä:

- Minulle soitettiin, että varaa 2.9. iltapäivällä vapaata. Sain kutsun kaupungintalolle hallituksen kokoushuoneeseen. Tunnelma oli juhlallinen.

Vastuuvalmentaja

- Vastuuvalmentaja vastaa edustusjoukkueen toiminnasta. Takana on hyvä - ja positiivinen - seurajohto. Se on äärimmäisen tärkeää. Meidän seurajohtoomme kuuluvat huoltajat, fysioterapeutit, fyysinen neuvonantaja, psyykkinen neuvonantaja eli omien alojen spesialistit, joiden ammattitaitoa tarvitaan. Tällä asiantuntijaverkostolla on paljon tehtäviä.

- Mikkelin Kampparit on ainoa Bandyliigan joukkue, joka pelaa "luonnonjäällä”. Mikkelissä tämä on ongelma, vielä bandyliigan kauden alettua eivät olosuhteet mahdollista aina pelaamista kotikentällä. Silti tässä seurassa uskotaan tekemiseen ja talkootyövoimaan. Antero on tavallisesti se, joka on ensimmäisenä laskemassa vettä pelialustalle ja jäädyttämässä sitä sekä viimeinen, joka vielä tarkistaa paikat ennen peliä.

- Kesällä olin lomalla kolme viikkoa. Huhtikuussa joukkueella alkoi perusharjoittelukausi. Kilpailukausi alkaa marraskuun puolessavälissä. Joukkueella on lähes valmis runko, mutta paria pelaajaa metsästetään.

Mikä auttaa sinua jaksamaan

- Luonnonolosuhteet ovat olleet lajia vastaan, mutta tätä viedään eteenpäin. Jääpallo on hyvä harrastus, jota kehitetään.

- Olen syntynyt vuonna 1975. Kamppareissa olen ollut mukana vuodesta 1982. Olen syntynyt kentän vieressä ja siitä se lähti pikku hiljaa. Kävin junioreissa kaikki ikäluokat läpi, siirryin junnuvalmennukseen ja sitten minua pyydettiin kokeilemaan näitä hommia.

- Juniorit ovat 6-18-vuotiaita. Mikkelissä valmennus on hyvässä hoidossa. Tarvitsemme laadukkaamman ja paremman harjoituspaikan. Tällä hetkellä harjoittelemme jäähallissa ja juostaan pururadalla. Hänskin kohtalo puhuttaa.

Kansalaisopiston kuistilla tiistai-iltapäivällä oltiin positiivisia. Vas. Antero Levänen ja Miämedian päätoimittaja Arja Vähämäki. Kuva: Renny Virta

Sydämelliset onnittelut Vuoden Positiivisimmalle Mikkeliläiselle ja kaikkea hyvää Sinulle jatkossa! Kiitos haastattelusta!

Arja Vähämäki

Nettilehti Miämedia - Mikkelin Ääni Verkossa

Linkkejä:

Mikkelin Nuorkauppakamarin sivut

Mikkelin Kamppareiden kotisivut

Suomen jääpalloliitto

Vuoden positiivisin suomalainen

Kommentointi
Voit kommentoida julkaisua kirjautumalla sisään. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit rekisteröityä "REKISTERÖIDY"-linkistä ylänavigaatiossa.
Miämedian uutiset
Kanavalla ei julkaisuja