Helmikuun kuvakilpailun voittaja

Jäljet auringonlaskun aikaan - Kalevi Pylvänäinen

1. Jäljet auringonlaskun aikaan. Kuvaaja: Kalevi Pylvänäinen. Kamera: Canon Powershot G6

- Hyvä maisemakuva, jossa jäljet lumessa tulevat mukavasti esille. Hyvät sävyt!

Tässä valokuvaaja Jere Lauhan arvio helmikuun voittajakuvasta. Tällä kertaa voittajia oli vain tämä yksi kappale, kun kilpailukuvia oli vain muutama. Maaliskuun kuvakilpailussa teemana on "Rakennuksia": Kuvausaikaa on 31.3. saakka.

Kivalta tuntuu!

- Kivaltahan se voitto tuntuu. Merkitsee tietysti, että joku toinenkin on tykännyt samankaltaisesta iltahetkestä, kertoi työpaikalta tavoitettu Kalevi perjantaina 27.3. iltapäivällä. Hän sanoi, että ettei ole juuri osallistunut kuvakilpailuihin ja että hän kuvaa ihan omaksi iloksi.

Kalevi Pylvänäinen toimii ELKA:lla digitoijana. Hän muuttaa vanhoja Teollisuuden Keskusliiton pöytäkirjoja sähköiseen muotoon. Silloin tutkijat voivat käyttää lähteenään digitaalista arkistoa ja alkuperäinen materiaali saa olla turvassa arkistossa.

Työkaveri ELKA:lla nappasi Kalevista tämän kuvan Miämediaa varten. - Meillä on sivut myös savonkielellä, kertoi Kale. Kuva: Rauno Laakkonen

Tulukee tutuks - www.elka.fi

Mikä on kuvan tarina?

Mikä on kuvan tarina: missä sen otettu ja milloin? Onko se osa sarjaa vai satunnainen otos? Kuvasitko paljon matkalla?
- Oltiin Menesjärven rannalla 1.2.2009 juuri perustetulla Korpikartanolla. Paikka on Inarin lähistöllä (n. 30 km). Saunaa lämmitettiin ja huomasin, että jopa tulee komea auringonlasku. Kello oli 16:02. Kamera oli jo mukana, kun samana päivänä olin ollut pilkillä samalla järvellä ja käynyt paikallisen alkuasukkaan kotonakin. Kuvia tuli varmaankin joku kolmisenkymmentä. Oli muitakin hyvännäköisiä, mutta niissä ei ollut niitä jälkiä. Kuva on otettu Canon Powershot G6:lla

Kuvaatko paljon? Millaisia kuvia otat mieluiten?

- Suht paljon. Kamera pitää olla mukana, muuten ei niitä kuvia saa. Sillä aikaa, kun käyt sitä hakemassa, tilanne karkaa käsistä.

Millaisia kameroita sinulla on ollut?

- Pari Pentaxin järkkäriä, Kiev 80 ja nyt tämä Canon.

Kuvausohjeita kuvakilpailuun osallistuville.

- Kuvan pitää erottua muista jollakin tavoin. Se ei saa olla liian tavallinen. Tai sitten tilanne pitää olla jotenkin erinomainen, hän opastaa.

Aihe huhtikuun kuvakilpailuun

- Huhtikuusta alkaa kevät. Jää ja lumi sulaa ja luonto muotoilee mahtavia taideteoksia, joista ei välttämättä arvaakaan, että ne ovat pelkkää vettä. Huhtikuulle ehdotan aiheeksi "Luonnon muovaamaa jäätaidetta".

Tämän kuvan otin aamulla klo 6:48 - 15 o C. Arvaa mitä kuvatus esittää, kysyy Kale. Kuva: Kalevi Pylvänäinen

Huikeita arvauksia voi lähettää allekirjoittaneelle tai kirjaudu sivulle ja veikkaa. Saat Kalevilta oikean vastauksen ennen Miämedian seuraavaa koulutusta.

Arja Vähämäki
Kommentointi
Voit kommentoida julkaisua kirjautumalla sisään. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit rekisteröityä "REKISTERÖIDY"-linkistä ylänavigaatiossa.
Miämedian uutiset
Kanavalla ei julkaisuja